Idea Perniagaan 2 : Jual Kad ‘Top-Up’

Situasi 1

Papa : Hello, mama!
Mama : Haaa.. papa.. nape lama tak call? Rindu…
Papa : Handphone takde credit la, mama die..

Situasi 2

Ahmad : Hello, Mat! Esok kuliah pukul brape?
Mat : Pukul la….. tuttttt….. (Ahmad dah abis kredit)

Situasi tersebut sudah lali kepada pengguna-pengguna pra-bayar. Lebih-lebih lagi kepada pelajar. Selalu habis kredit. Tidak mengira waktu. Malah mengikut perangkaan Suruhanjaya Komunikasi & Media Malaysia, menunjukkan terdapat 21.5 juta pengguna telefon bimbit di Malaysia di mana 80 peratus adalah pengguna prabayar. Banyakkan? Apa kata kita jual kad top-up. Lebih-lebih lagi kepada para pelajar yang duduk di kampus. Boleh buka ‘kedai 24jam’ lah. Kalau kita buat promosi sikit, sure lepas itu orang datang dekat kita, atau SMS kita.

Kos Start Up : RM500 – RM10 000 (Kalau lagi banyak, dapat harga murah untuk sekeping top-up RM10)
Tempat : Anda boleh melakukannya di rumah anda sendiri atau kedai anda atau bawa kad top up di mana sahaja yang anda pergi ;)
Sepenuh masa/separuh masa : Part time atau full time. Kalau hendak melakukannya secara full time, seelok-eloknya anda ada sebuah kedai telekomunikasi.
Jenis Operandi : SMS, pembayaran boleh diberi secara tunai atau melalui bank-in.

Jika anda berminat untuk membuat perniagaan ini, saya rasa ada perlu tanya orang yang berpengalaman dalam bidang ini. Mungkin Dr. Azwan dapat membantu kepada sesiapa yang berminat dalam perniagaan ini.

Pin It

67 thoughts on “Idea Perniagaan 2 : Jual Kad ‘Top-Up’

  1. 7. Sesiapa yang ingin membeli kad prepaid yang murah – Minimum RM 10,000. Dapat Kad Maxis RM 9.20 300 keping + Celcom RM 9.20 500 keping + Digi RM 9.60 RM 200 keping (total 1000 keping lebih sedikit) boleh berbuat demikian. Wang dibayar cash RM 10,000 dan kad akan diberi selepas 14 hari. Kontrak boleh dibuat sekiranya berminat dengan saya. (Ni yang saya nampak offer terbaru Dr.Azwan dalam blog dia) Saya pun macam berminat, Satu keping dalam 40sen pun byk jugak tuh. Kira melabur RM10 000 akhir bulan dapat RM400 – Keuntungan 40% tuh, mcm ittikal fund tuh.. hahaha ;)

  2. mrim19, saya pun tgh mencari untuk membeli maxis sahaja. tp nampaknya macam susah je. semuanya nak kita beli untuk prepaid yang lainnya. Biasala beli banyak, bleh dapat murah.

  3. Sesiape nak beli kad top-up beli aje ngan aku…genuine..tipon aku 0176604375 berapa kau hendak aku hantar COD…Harge aku…
    Celcom 9.55 1K pcs -2Kpcs/Maxis 9.70/Digi 9.80 berapa byk hendak habaq kat aku…pagi ko order sblm 5 aku hantar…tapi ingat urusan tunai aje..

  4. salam semua…
    sape2 yang nak try business top up reload, bleh tel aku 0127127774. celcom 5%, maxiz 4.5%, n dg 2%. satu hand phone bleh transfer kepada semua taalian telco

  5. sape nak kad toup sms je aku aku bagi rm9.50 untuk maxis dan celcom minima order 30 kpng jer..xkshla korang nak maxis je ke atau celcom jer atau nak campur2 pn boleh sms je aku 0123769576

  6. macam mana saya nak dapat kat kad top up maxis & celcom, ada service penghantaran ke putrajaya tak

  7. Najib Mohamed March 24, 2010 at 10:14 am - Author

    Assalamualaikum semua… ramai di sini nak jadi agen.. jadi puas saya cari contact… so saya dapat nombor ini.. Jadi sape2 berminat untuk menjadi agen top up boleh call, sms di nombor ini ADAM (017-3684312)

    p/s: saya bukan agen top up :)

    Selamat berjaya semua!

  8. salam najib,dia adam/alias xjual la kad top up,dia jual ereload…klu ade info terbaru pasal kad top up info sy ok?

  9. SALAM. SAYA NAK BELI CARD TOPUP CELCOM,MAXIS DAN DIGI. SESIAPA YANG NAK OFFER KAT SAYA PADA HARGA YANG TERENDAH BOLEH HANTAR MASEJ CONTOH SEPERTI BERIKUT:

    MAXIS = RM ?
    CELCOM = RM ?
    DIGI = RM ?
    SAYA AKAN BELI BAWAH 7000.00. KALAU LEBIH DARI 7 RIBU SAYA AKAN PERTIMBANGKAN TERPULAG PADA OFFER YANG ANDA BAGI.
    HANTAR MESEJ DI NO 019-9397365. JIKA SAYA BERMINAT SAYA AKAN CALL ANDA. TERIMA KASIH.

  10. saya berminat jual kad top up.sekiranya saya beli 500-600keping berapa harga saya boleh dapatkan bagi kad top up celcom maxis dan digi.

  11. maxis,digi,celcom Rm9.60 sekeping..hanya utk buyer yg mengambil 1000keping dan keatas…nak ambil sedikit Rm9.70 sekeping..
    area selangor sahaja, kita jumpa tukar duit dgn kad..ade duit ade barang…
    contact me 0136233282

  12. salam, sape2 yg boleh supply kad topup celcom dan maxis RM9.40 area seksyn 7 shh alam, boleh sms sy 0175238138. need ur fdbck asap. tq.

  13. sape2 yg ade supply kad top up celcom,maxis n digi RM9.50..blh tlg email kat saye..saya bru mmulakan pniagaan..egen2 kat cne smua hndak kn minima 10,000..byk 2..so klu blh nk amek dlm 300 keping..100 clcm..100 maxis..100 digi..pls email me..andy90_otd@yahoo.com

  14. saya berminat nak jual kad top-4 maxis,celcom,digi secara kecil-kecilan..
    kalu boleh,sila hubungi sya secepat mungkin untuk maklumat lanjut mengenainya..
    call sya (asiyah zakirah)- 0139732188

  15. Siapa nk jual topup

    daftar murah, serendah RM10
    sistem pantas , topup masuk ke HP pelanggan tak sampai 15 saat
    beli topup dgn harga agen dan jual pada harga biasa kpd pelanggan
    contoh harga agen :
    maxis rm10, agen beli dgn harga rm9.65, dan jual pada harga RM10
    35sen untung anda

    sesiapa yg menjadi agen kami boleh jual topup :

    - maxis (e-reload rm3 – rm100)
    - celcom (e-reload rm3 – rm100)
    - digi (e-reload rm5, PIN rm5-rm30)
    - umobile (e-reload rm10 )
    - hot ticket (PIN rm10 n rm15)
    - i Talk (PIN rm10 n rm30)

    click dan like link ini di facebook untuk maklumat lanjut
    http://www.facebook.com/pages/Business-Topup-E-Reload/119451051490377

  16. SESIAPA YANG ADA KAD TOP UP CAMPUR2…DIPERLUKAN LEBIH KURANG 30000 KAD SEBULAN…KLU ADA YG BERMINAT MEMBEKALKAN SEBANYAK ITU SELAMA 2 TAHUN..PLEASE HUBUNGI SAYA DI EMAIL UNTUK URUSAN DAN SIGN KONTRAK.

  17. kad topup RM10.00
    Harga dari saya
    maxis RM 9.50
    celcom RM 9.60
    digi RM 9.70

    kad topup RM5.00
    Harga dari saya
    maxis RM 4.90
    celcom RM 4.90

    Berminat boleh hubungi saya.
    Term cod (Ada duit ada kad)
    Area operasi sekitar johor, pontian dan batu pahat,

  18. salam, sape2 yg boleh supply kad topup celcom ,maxis dan digi pada harga RM9.40 area Pulau Pinang, boleh Hubungi/sms sy 0103753063 – shah.

  19. salam en mohd razip..

    kenapa tak tinggalkan no tel . .cemana nak kontek..hubungi atau sms saya 017-7954173..saya berminat nak jual kad top up sahaja..terima kasih

  20. Nk cri dealer kad topup yg murah untuk area jitra n nk ambk dlm kuantiti yg sket min 30 pcs.

    Kalau ada bole call @ sms 0175183845 / 0132509028

  21. salam sya bminat,mcm mna sy nk dpt kn kad topap.?
    brpa skeping kad topap 5 rnget klau sya ambil 50 keping.?

  22. Assalam, sesiapa yg berminat untuk jual topup boleh hubungi sy…. Tp sy punya bukan kad, tp jual dlm bntk share kredit, tp harganya tersangat murah. 0196780646

  23. sahira N sakhawi August 23, 2013 at 1:41 pm -

    salam 1 Malaysia, kepada yang berminat untuk dapatkan top up (tambah nilai) samada menggunakan SMS / internet @ kad gores boleh hubungi saya:

    emel: shahanum_84@yahoo.com.my
    wechat / whatsapp: 0148061640

    keuntungan utk RM 10, seperti berikut:

    digi: 2.25 – 3%
    maxis: 3.75 – 4%
    celcom, tunetalk, umobile: 4.75 – 5%

  24. SALAM..siapa yg berminat nk menjual topup guna hp je,bleh contct sy..
    yuran pndftaran ikut agen yg anda nk..

    YURAN :
    agen A : RM 35
    agen B : RM 25
    agen C : RM 20
    agen D : RM 15
    agen E : FREE

    PROFIT setiap agen berlainan..agen A profit pling tinggi..

    boleh tengok 43topup.blogspot.com for more info..

    Contact sy klau berminat ..0168839192

  25. Salam..kpada sesiapa yg berminat menjadi agen topap dgn harga sy boleh yg sy boleh bg……
    Maxis : RM 9.50
    Digi. : RM 9.50
    Celcom : RM 9.50

    Boleh hubungai sy :0176507220

  26. Dg RM10 = 3.5%
    Maxis Rm10 = 3.5%
    Celcom Rm10 = 3%
    u mobile Rm10 = 5%
    Tune talk RM 10 = 4%

    Harga di atas merupakan harga yang ditawarkan oleh Syarikat Maxis,DG,celcom, Umobile dan Tune talk.
    JIka sesiapa yang menawarkan lebih murah dari harga di atas maka, lebih baik jual cendol kerana ia amat menguntungkan dalam musim kemarau ini.

  27. Syarikat- syarikat Telekomunikasi di Malaysia merupakan syarikat dagangan ekonomi kapitalis. Mereka akan makan kesemua dagingnya(isi) DAN MELEMPARKAN tulang kepada pelanggan yang sentiasa setia bersama mereka. Kerajaan pula tidak memainkan peranaan untuk mengawal harga kerana, masing-masing ada kepentingan terutamanya saham syarikat. Miskin semakinmiskin yang kaya semakin kaya.

  28. saya baru nk start perniagaan top up ni…saya tgh cari sumber kad utk semua telco (especially maxis/celcom/digi). boleh sesiapa bantu…area penang…
    contact 0134881215

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>